Harrin polulla on ollut juurensa, kivensä ja mutkansa. Tämä sivu tulee kertomaan joistakin polun merkityksellisistä vaiheista. Sivu koskettelee niin ammatillisia kuin henkilökohtaisiakin  tapahtumia ja tilanteita.

Vieressä oleva vanha valokuva kertoo äitini suvun peruja olevasta Nuotiorannan ”Emauksesta”, jossa sain viettää lapsuuteni kesät. Jotakin  ainutlaatuista oppia sain silloin kyläyhteisön, naapuruuden ja ystävyyden olemuksesta. Merkillisellä tavalla ihminen kasvaa kiinni maahan ja paikkoihin. Emauksen ohella muistan erityisesti ”Onnelan” – äitini tätien talon – monen muun talon lisäksi. Oma pirttini on ylempänä ”mäessä”,  myllyojan varressa entisen pärehöylän paikalla. Sitä kautta ovat kulkeneet kaikki kirjoitukseni.

Sivu täydentyy!

Ihmisiä ja ammattilaisia, jotka ovat merkittävällä tavalla opettajina ja ohjaajina minua  kannatelleet: Inka Ensio, Henrik Carpelan, Eric Miller, Harold Bridger, Olya Khaleelee, Tor-Björn Hägglund, Johannes Enckell, Margareth Rioch, Anton Obholzer, David Armstrong, Gordon Lawrence, Pirkko-Liisa Onnismaa, Helena Itälä, Pirkko Siltala…

Tähän lyhyt lainaus vanhan ajattelijan kirjoituksesta :

”Kerro minulle! Missä ovat kaikki muinaiset mestarit, jotka hyvin tunsit, kun he vielä elivät ja olivat menestyksensä huipulla? Heidän paikallaan ovat jo toiset, enkä tiedä, muistavatko nämä heitä” (Tuomas Kempiläinen).