Tutkijoita ja tukijoita

Tutkijoita

ODIn työtä tukee ja valvoo tutkija- ja asiantuntijaryhmä. Ryhmä auttaa pysymään valppaana yhteiskunnallisten muutosten ja organisaatioihin vaikuttavien tekijöiden suhteen. Ryhmä on paitsi tutkija – myös tavallaan ”valvojaryhmä”, joka seuraa organisaatio- ja yhteisödynamiikan maailmaa ja ODIn toimintaa suhteessa tehtäväänsä. Yksilöhän voi ”valvoa” vain ajoittain ja rajoittuneesti. Havaitsemisen ja seuraamisen  kohteena ovat niin pienet merkit kuin suuret siirtymätkin. Näkökulma on auki sekä ulos että sisälle. Ryhmän jäsenet ovat riippumattomia asiantuntijoita. Kukin on mukana oman erityisasiantuntemuksensa pohjalta.

Ryhmään kuuluvat:

Harri Hyyppä

Harri Hyyppä

Organisaatiokonsultti AOC (The Tavistock Institute Qualification in Advanced Organisational Consultation), Koulutusanalyytikko (Suomen ryhmäpsykoterapia ry.), Ryhmäpsykoanalyysin ja ryhmäpsykoterapian kouluttaja (Valvira), ODIn ja FINSAn asiamies.

Harri on Metanoia Instituutin, Organisaatiodynamiikka FINOD ry:n, Kokemuksen Tutkimuksen Instituutin (KTI) perustaja ja Montaasiohjauksen neuvonantaja. Aikaisemmin hän on  toiminut mm. POHTOn osastonjohtajana (henkilöstöhallinto ja johtamistaito) ja Oulun Yliopiston työpsykologian vt. apulaisprofessorina. Hän on kirjoittaja ja kolumnisti (mm. Osviitta ja Psykoterapia-lehdet), Suomen aforismiyhdistyksen ja kirjallisuusterapiayhdistyksen jäsen. Hän on mukana Kriittisen korkeakoulun toiminnassa.

Harrin ammatillisen työn perusta on inhimillinen kokemus. Hän järjestää syventäviä alan tapahtumia. Näistä on tietoa näillä sivuilla.  Työnohjaajana hän tarjoaa kokemuksen ja filosofisen praktiikan kannattelemia selventäviä keskusteluja erilaisiin muutostilanteisiin liittyen. (Helsinki, Oulu, Ylitornio).
Yhteystiedot: Puh.: 0400 685 710  harri.hyyppa@od1.fi

Harrin kirjoituksia

Kolumni/Psykoterapia-lehti 1/2017 http://www.od1.fi/wp-content/uploads/2017/03/Niin-hyvä-maa-2.pdf

Kolumni/Psykoterapia-lehti 1/2016  Puheen paikka – puhekiireen aika

 

Jouko KajanojaJouko Kajanoja

VTT, yhteiskuntapolitiikan dosentti
Joukon tutkimuksen aiheita ovat hyvinvointi, sosiaaliturva, sosiaalinen pääoma ja hyvinvoinnin talous. Taustana on monipuolinen virkamiehen, yhteiskunnallisen vaikuttajan ja tutkijan ura. Joukolla on pitkä esimies- ja johtajakokemus. Hän on toiminut myös työyhteisöjen kehittäjänä ja työnohjaajana. Vuonna 1996 valmistuneen väitöskirjan otsikko on ”Kommunikatiivinen yhteiskunta”. Se kuvaa hyvin Joukon missiota.

Yhteystiedot:
Puhelin: 0400 605 326
jouko.kajanoja@emmapalvelut.fi

 

Kari Kurkela

Kari Kurkela

FT (HY), diplomipianisti (Sibelius-akatemia), koulutusryhmäpsykoanalyytikko (Suomen ryhmäpsykoterapia ry.)

Varadekaani, Sibelius-Akatemia. Kari Kurkela vastaa tutkimuksesta ja jatkokoulutuksesta. Kari on työskennellyt Sibelius-Akatemiassa pitkään erilaisissa opetus-, tutkimus- ja johtamistehtävissä, erityisalanaan tohtorikoulutus. Vuodesta 1989 lähtien hän on toiminut esittävän säveltaiteen tutkimuksen professorina. Kari toimii myös erilaisissa organisaatioiden koulutus- ja työnohjaustehtävissä.

 

Jussi Onnismaa

Jussi Onnismaa

FT, ohjauksen dosentti, organisaatiokonsultti FINOD, työnohjaaja STOry ja työnohjaajien kouluttaja.

Jussi työskentelee konsulttina ja työnohjaajana Werka kehitys Oy:ssa. Hän kouluttaa työnohjaajia viidessä eri organisaatiossa. Hän on tietokirjailija ja julkaissut kirjoja ja artikkeleita ohjauksesta, organisaatioista, dialogisuudesta, työhyvinvoinnista ja sosiaalisesta muistista.
jussi.onnismaa@werka.fi, www.werka.fi
 

Pirkko Siltala

Pirkko Siltala

Filosofian lisensiaatti, Kirjallisuuden tutkija, Psykoanalyytikko.

 

 

 

 

ODIn tukijoita ja yhteistyökumppaneita:

FINSA, Finnish Institute for Social Analysis

FINSA_face_logo

Kokemuksen tutkimuksen Instituutti

Kriittinen Korkeakoulu

kriittinen-korkeakoulu

Culmentor Oy

Filosofisen praktiikan verkosto FIVE ry

GAP, Group Analytic Practice, Dublin Irlanti

cropped-group-analytic-practice-gap-logo-v4

 

 

 

 

 

greystone_rgb

Mainostoimisto Greystone       www.greystone.fi

Montaasiohjaus        www.montaasiohjaus.fi

Logo_Montaasi_sloganhttp://www.montaasiohjaus.fi

http://www.finod.fi

Finod logo

 

the-tavistock-institutewww.tavinstitute.org     Tavistock Institute, Lontoo, UK

0ba1a43The International Society for the Psychoanalytic Study of Organizations
Sivut päivittyvät